Deze week een heerlijke pizza in je box met 3 verschillende soorten kazen. Top hem af met wat oregano en eet smakelijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Pizza dough
(Contains Tarwe May be present Melk (inclusief lactose))
½ piece
Garlic
100 g
Passata
½ sachet(s)
Dried oregano
25 g
Blue cheese cubes
(Contains Melk (inclusief lactose))
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Melk (inclusief lactose))
25 g
Grated mature goat's cheese
(Contains Melk (inclusief lactose))
½ teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de helft van de oregano toe en bak 1 minuut, of tot het begint te geuren. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
Voeg de passata en 1/2 tl suiker per persoon toe en roer goed door. Breng goed op smaak met peper en zout en laat 5 - 7 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat (zie Tip). Besmeer met de tomatensaus.
Tip: Je hebt geen extra bakpapier nodig! Het pizzadeeg is namelijk in bakpapier gerold.
Verdeel de geraspte geitenkaas over de pizza. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza. Snijd de blauwekaasblokjes kleiner en verdeel over de pizza. Bestrooi met de overige oregano en peper naar smaak. Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.