Dubbele portie gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter
Dubbele portie gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

Dubbele portie gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen

.

Allergens:
Celery
Mustard
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

½ unit

Prei

125 g

Champignons

10 g

Verse salie

2 unit

Zeebaarsfilet met huid

(Contains Fish)

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3427 kJ
Calories819 kcal
Fat37 g
Saturated Fat15.7 g
Carbohydrate57 g
Sugar6.8 g
Dietary Fiber10 g
Protein59 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Baking Sheet
Parchment Paper
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng in een kleine kom per persoon 1/2 el olijfolie met 1/2 tl kerriepoeder. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de kerrie-olie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.

.
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snijd de salie fijn.

.
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en de helft van de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de prei, champignons en witte balsamicoazijn toe en bak de groenten in 5 –7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.

.
4

Meng ondertussen in een kleine kom de boter, de salie en de overige knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.

.
5

Verhit in een koekenpan een 1 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige boter en 2 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.

.
6

Serveer de zeebaarsfilet met de aardappelen en de gebakken groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.