Dubbele portie kipfilet met champignonroomsaus
Dubbele portie kipfilet met champignonroomsaus

Dubbele portie kipfilet met champignonroomsaus

met rijst en sperziebonen

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Allergens:
Celery
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Champignons

75 g

Sperziebonen

85 g

Witte langgraanrijst

2.5 teaspoon

Gomasio-tuinkruidenmix

(Contains Celery, Sesame)

2 unit

Kipfilet met Mediterrane kruiden

100 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Kippenbouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4659 kJ
Calories1114 kcal
Fat64 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate76 g
Sugar3 g
Dietary Fiber6 g
Protein54 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Lid
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Rijst en sperziebonen koken
2

Voeg de rijst toe en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Champignons bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de champignons 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.

Kipfilet bakken
4

Bestrooi ondertussen beide kanten van de kipfilet met 1/2 tl gomasio per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
5

Voeg de champignons, slagroom en 1/8 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan met kipfilet. Kook nog 6 - 10 minuten, afgedekt, of totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken.

Serveren
6

Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met 1/2 tl van de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.