Double Smash Burger on Brioche

Double Smash Burger on Brioche

with cheese, mushrooms & smoky tomato ketchup

Allergens:
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

65 g

Mushrooms

1 piece

Onion

½ piece

Tomato

25 g

Radicchio & romaine

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

30 g

Smoky tomato ketchup

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

200 g

Potatoes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

25 milliliters

Water

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)6174 kJ
Calories1476 kcal
Fat98.6 g
Saturated Fat33.1 g
Carbohydrate91.5 g
Sugar21.7 g
Dietary Fiber14.1 g
Protein55.9 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Was de aardappelen en snijd in partjes. Voeg de aardappelen en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een hapjespan met deksel en stoom, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Giet af als nodig. Haal het deksel van de pan, voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe en bak de aardappelen in 10 - 15 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snipper 1/4 deel van de ui. Meng de gesnipperde ui in een kleine kom met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. 

3

Snijd de overige ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de champignons en de halve uienringen in 4 - 5 minuten bruin. Voeg vervolgens 1 el roomboter per persoon toe aan de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. 

4

Rol van het gehakt 2 balletjes per persoon. Leg deze in de pan van de ui en champignons en druk met een spatel plat tot ongeveer 1 cm dik. Bak 2 minuten per kant. Bestrooi de burgers met de geraspte kaas en leg ze boven op elkaar. Verlaag het vuur en bak afgedekt tot de kaas gesmolten is. 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra pan om de burgers in te bakken, of bak ze om de beurt.

5

Meng de smokey tomatenketchup en 1 el mayonaise per persoon met de gesnipperde ui. Breng op smaak met peper. Snijd de tomaat in plakjes.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

6

Snijd de brioche broodjes open. Besmeer beide kanten van het broodje met de hamburgersaus. Beleg de onderkant van het broodje met de sla en tomatenplakjes, leg hierop de burger, verdeel hierover de gebakken champignons en leg vervolgens de bovenkant van het broodje erop. Serveer met de aardappelpartjes. Serveer met mayonaise naar smaak.