Dubbele smashburger met kaas op brioche
Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen en smokey ketchup

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

65 g

Mushrooms

1 piece

Onion

½ piece

Tomato

25 g

Radicchio & romaine

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

30 g

Smoky tomato ketchup

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

200 g

Potatoes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

25 milliliters

Water

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)6279 kJ
Calories1501 kcal
Fat98.8 g
Saturated Fat33.2 g
Carbohydrate94.1 g
Sugar20.4 g
Dietary Fiber14.1 g
Protein55.9 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Was de aardappelen en snijd in partjes. Voeg de aardappelen en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een hapjespan met deksel en stoom, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Giet af indien nodig. Haal het deksel van de pan, voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe en bak de aardappelen in 10 - 15 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.

Ui snijden
2

Snipper 1/4 van de ui. Meng in een kleine kom de gesnipperde ui met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. 

Champignons bakken
3

Snijd de overige ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakken. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de uienringen en champignons in 4 - 5 minuten bruin. Voeg vervolgens 1 el roomboter per persoon toe aan de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Burgers bakken
4

Rol van het gehakt 2 balletjes per persoon. Leg in de pan van de ui en champignons en druk met een spatel plat tot ongeveer 1 cm dik (zie Tip). Bak 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Bestrooi de burgers met de geraspte kaas en leg ze op elkaar. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, tot de kaas gesmolten is. 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra pan om de burgers in te bakken, of bak ze om de beurt.

Hamburgersaus maken
5

Meng de smokey tomatenketchup met de gesnipperde ui en 1 el mayonaise per persoon. Breng op smaak met peper. Snijd de tomaat in plakjes.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Serveren
6

Snijd de briochebroodjes open. Besmeer beide kanten van het broodje met de hamburgersaus. Beleg het broodje met de sla, tomatenplakjes, smashburgers, gebakken champignons en de bovenkant van het broodje. Serveer met de aardappelpartjes en mayonaise naar smaak.