Ben jij een liefhebber van Franse kazen? Dan zal dit gerecht met romige camembertsaus gegarandeerd in de smaak vallen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
⅓ sachet(s)
Dried rosemary
¼ piece
Onion
½ piece
Apple
½ piece
[Persian] cucumber
g
Mesclun
20 g
Arugula & lamb's lettuce
40 g
Camembert
50 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
1 piece
Steak haché
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ teaspoon
Mustard
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el olijfolie per persoon, de rozemarijn, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snipper de ui zeer fijn. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een saladekom de ui met per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg vlak voor serveren de komkommer, de appel en de slamix toe aan de saladekom en schep goed om.
Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Verwijder de schil van de camembert en snijd de kaas in kleine stukjes. Verhit de kookroom, de camembertblokjes, peper en zout in een steelpan op middelmatig vuur. Laat 8 - 10 minuten zachtjes inkoken tot een romige saus.
Tip: Je kunt de schil aan de camembert eventueel ook laten zitten. Om een glad resultaat te krijgen, mix je de saus op het eind met een staafmixer.
Verhit, wanneer de krieltjes bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Duitse biefstuk 3 - 5 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de Duitse biefstuk met de geroosterde krieltjes, de salade en de camembertsaus. Voeg peper en zout toe naar smaak.