Duitse biefstuk met camembertsaus
Duitse biefstuk met camembertsaus

Duitse biefstuk met camembertsaus

met frisse salade van komkommer en appel

Ben jij een liefhebber van Franse kazen? Dan zal dit gerecht met romige camembertsaus gegarandeerd in de smaak vallen!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

⅓ sachet(s)

Dried rosemary

¼ piece

Onion

½ piece

Apple

½ piece

[Persian] cucumber

g

Mesclun

20 g

Arugula & lamb's lettuce

40 g

Camembert

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

1 piece

Steak haché

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories812 kcal
Energy (kJ)3397 kJ
Fat47 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate58 g
Sugar17 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein34 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Saucepan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el olijfolie per persoon, de rozemarijn, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snipper de ui zeer fijn. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een saladekom de ui met per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg vlak voor serveren de komkommer, de appel en de slamix toe aan de saladekom en schep goed om.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Camembertsaus maken
3

Verwijder de schil van de camembert en snijd de kaas in kleine stukjes. Verhit de kookroom, de camembertblokjes, peper en zout in een steelpan op middelmatig vuur. Laat 8 - 10 minuten zachtjes inkoken tot een romige saus.

Tip: Je kunt de schil aan de camembert eventueel ook laten zitten. Om een glad resultaat te krijgen, mix je de saus op het eind met een staafmixer.

Serveren
4

Verhit, wanneer de krieltjes bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Duitse biefstuk 3 - 5 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de Duitse biefstuk met de geroosterde krieltjes, de salade en de camembertsaus. Voeg peper en zout toe naar smaak.