Als het vlees van Meatier komt weet je dat de runderen gegraasd hebben in Schore en dat proef je!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
Onion
125 g
Mushrooms
½ piece
Tomato
20 g
Mesclun
½ sprig
Fresh rosemary
1 piece
Hamburger from Meatier
(Contains Mustard May be present Milk, Egg, Celery, Soy, Gluten, Sesame)
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Haal de burger alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd grof.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
Snijd de tomaat in partjes. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en mesclun toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden.
Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de burger met de champignons en ui over de borden. Serveer met de gebakken aardappelen en de salade.