Meatier-burger met champignons
Meatier-burger met champignons

Meatier-burger met champignons

met aardappelen en frisse salade

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Mushrooms

½ piece

Tomato

20 g

Mesclun

½ sprig

Fresh rosemary

200 g

Potato rounds

50 g

Chopped ​​onion

1 piece

Hamburger from Meatier

(Contains Mustard May be present Milk, Egg, Celery, Soy, Gluten, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2593 kJ
Calories620 kcal
Fat34.7 g
Saturated Fat13.5 g
Carbohydrate43.9 g
Sugar9.2 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein26.5 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de burger uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
  • Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes met de rozemarijn in 8 - 10 minuten knapperig (zie Tip). 

Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Bakken
2
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit ondertussen de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg de burger in de koekenpan en bak 3 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomaat en mesclun toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de gebakken aardappelen en de champignons met ui over de borden.
  • Leg op ieder bord 1 burger. 
  • Serveer met de salade.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden.