Duitse biefstuk met limoenboter
Duitse biefstuk met limoenboter

Duitse biefstuk met limoenboter

met spinazie a la crème en krieltjes

Een Duitse biefstuk zit tussen een tartaar en een biefstuk in. Een tartaar bestaat uit fijngemalen vlees, terwijl een Duitse biefstuk fijngesneden wordt met een mes. Je maakt zelf spinazie à la crème met verse spinazie. Vergeet niet om deze goed op smaak te brengen met peper en zout.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Limoen

200 g

Spinazie

(May be present Celery)

250 g

Krieltjes

50 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

1 unit

Duitse biefstuk

(May be present Milk, Soy, Egg, Gluten, Celery, Mustard)

1.25 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1.25 teaspoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3481 kJ
Calories832 kcal
Fat48 g
Saturated Fat21.4 g
Carbohydrate59 g
Sugar4.2 g
Dietary Fiber0 g
Protein38 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Grater
Pan with Lid
Casserole
Whisk
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Haal de roomboter uit de koelkast en laat in een kleine kom op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de limoenschil met een fijne rasp en pers het sap uit de limoen. Snijd de spinazie grof.

Krieltjes koken
2

Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel. Kook de krieltjes, afgedekt, in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout en meng met 1/4 el van de roomboter per persoon.

Saus maken
3

Meng ondertussen 40 ml water per persoon met de slagroom. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak nog 2 minuten. Schenk het roommengsel geleidelijk en al roerend met een garde in de pan en wacht tot het vocht is opgenomen. Laat 3 – 5 minuten koken op matig vuur, of tot er een dunne saus ontstaat.

Spinazie garen
4

Voeg de spinazie en 11/2 el water per persoon toe aan de saus en verhit 4 – 7 minuten, of totdat de spinazie helemaal is geslonken. Breng op smaak met peper, 1/2 tl zout per persoon en 1 tl limoensap per persoon.

Vlees bakken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. Voeg 1/4 tl van de limoenrasp per persoon en een 1/2 tl limoensap per persoon toe aan de kleine kom met roomboter, breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de spinazie over kleine schaaltjes en zet ze op de borden. Verdeel de krieltjes over de borden. Leg de Duitse biefstuk erbij en garneer met een klontje limoenboter.