Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel
Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

met gebakken knoflooksnijbonen

Je maakt vanavond een verrassend AVG'tje (aardappel-vlees-groente). Zoete aardappels lenen zich uitstekend voor een puree en met de rode peper geef je het extra pit. Duitse biefstuk is grofgemalen rundvlees en hoef je niet lang te bakken. De smaak is op z'n best als het vlees nog een beetje rood is van binnen.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Zoete aardappel

100 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

2 unit

Bosui

150 g

Snijbonen

5 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 g

Duitse biefstuk

(May be present Milk, Soy, Egg, Gluten, Celery, Mustard)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

400 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2582 kJ
Calories617 kcal
Fat19 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate73 g
Sugar15.7 g
Dietary Fiber14 g
Protein31 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en de zoete aardappelen. Weeg de zoete aardappelen af. Was of schil de twee soorten aardappelen en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en houd het wit van 1 bosui per persoon apart.

Koken
2

Kook de twee soorten aardappelen 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

Snijbonen bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het apart gehouden wit van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de snijbonen nog 4 minuten, tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Vlees bakken
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk samen met de overige bosui in 2 – 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

Puree maken
5

Stamp beide soorten aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en garneer de puree met de gebakken bosui en pompoenpitten. Serveer met de snijbonen en de Duitse biefstuk.