Duitse biefstuk met uienjus
Duitse biefstuk met uienjus

Duitse biefstuk met uienjus

met sperziebonensalade en friet

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

150 g

Green beans

½ piece

Onion

⅓ sachet(s)

BBQ spice rub

1 piece

Steak haché

(Contains Mustard May be present Sesame, Soy, Egg, Gluten, Milk, Celery)

20 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

25 g

Aioli

(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

White wine vinegar

50 milliliters

Low sodium beef stock

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3754 kJ
Calories897 kcal
Fat56.8 g
Saturated Fat19.3 g
Carbohydrate58.5 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber16.6 g
Protein32.4 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in frieten van 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Sperziebonen koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen toe met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat de sperziebonen niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.

Uienjus maken
3

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten. Blus de ui hierna af met 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 50 ml runderbouillon toe. Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken.

 

Biefstuk bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak nog 2 - 4 minuten op de andere kant.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout. Meng de sperziebonen en de slamix erdoorheen.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.

Serveren
6

Leg op ieder bord 1 Duitse biefstuk. Verdeel de frieten en de salade over de borden. Giet de uienjus over de biefstuk en serveer met de aioli.