Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
150 g
Green beans
½ piece
Onion
⅓ sachet(s)
BBQ spice rub
1 piece
Steak haché
(Contains Mustard May be present Sesame, Soy, Egg, Gluten, Milk, Celery)
20 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
25 g
Aioli
(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Olive oil
1.5 tablespoon
Balsamic vinegar
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
White wine vinegar
50 milliliters
Low sodium beef stock
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in frieten van 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen toe met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat de sperziebonen niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.
Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten. Blus de ui hierna af met 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 50 ml runderbouillon toe. Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak nog 2 - 4 minuten op de andere kant.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout. Meng de sperziebonen en de slamix erdoorheen.
Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.
Leg op ieder bord 1 Duitse biefstuk. Verdeel de frieten en de salade over de borden. Giet de uienjus over de biefstuk en serveer met de aioli.