Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Half kruimige aardappelen
100 g
Zoete aardappel
150 g
Sperziebonen
1 unit
Rode ui
1 teaspoon
BBQ rub
1 unit
Duitse biefstuk
(May be present Milk, Soy, Egg, Gluten, Celery, Mustard)
20 g
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
25 g
Aioli
(Contains Egg, Mustard May be present Gluten, Milk, Mollusques, Soy, Celery, Fish, Lupin, Crustaceans, Sesame)
½ tablespoon
Olijfolie
50 milliliters
Runderbouillon
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1.5 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Honing
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen. Snijd de aardappelen en zoete aardappel in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met een bodem water. Voeg de sperziebonen toe met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat ze niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.
Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten. Blus de ui hierna af met 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl BBQ-rub en 50 ml runderbouillon toe. Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 2 - 4 minuten.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing met peper en zout. Meng er de sperziebonen en de slamix doorheen.
Leg op ieder bord een Duitse biefstuk. Verdeel de frieten en de salade over de borden. Giet de uienjus over de biefstuk en schep een lepel aioli bij de frieten.