Duitse biefstuk met uienjus en sperziebonensalade
Duitse biefstuk met uienjus en sperziebonensalade

Duitse biefstuk met uienjus en sperziebonensalade

met frieten van aardappel en zoete aardappel

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Allergens:
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Half kruimige aardappelen

100 g

Zoete aardappel

150 g

Sperziebonen

1 unit

Rode ui

1 teaspoon

BBQ rub

1 unit

Duitse biefstuk

(May be present Milk, Soy, Egg, Gluten, Celery, Mustard)

20 g

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

25 g

Aioli

(Contains Egg, Mustard May be present Gluten, Milk, Mollusques, Soy, Celery, Fish, Lupin, Crustaceans, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

50 milliliters

Runderbouillon

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1.5 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3722 kJ
Calories890 kcal
Fat54 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate60 g
Sugar17 g
Dietary Fiber12 g
Protein33 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen. Snijd de aardappelen en zoete aardappel in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Sperziebonen koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met een bodem water. Voeg de sperziebonen toe met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat ze niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.

Uienjus maken
3

Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten. Blus de ui hierna af met 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl BBQ-rub en 50 ml runderbouillon toe. Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken.

Biefstuk bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 2 - 4 minuten.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing met peper en zout. Meng er de sperziebonen en de slamix doorheen.

Serveren
6

Leg op ieder bord een Duitse biefstuk. Verdeel de frieten en de salade over de borden. Giet de uienjus over de biefstuk en schep een lepel aioli bij de frieten.