Duitse biefstuk met zwarte pepersaus
Duitse biefstuk met zwarte pepersaus

Duitse biefstuk met zwarte pepersaus

met krieltjes en groene salade

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Peppercorn sauce

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

1 piece

Steak haché

30 g

Arugula & lamb's lettuce

½ piece

Red onion

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

[Persian] cucumber

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

5 g

Pumpkin seeds

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories636 kcal
Energy (kJ)2661 kJ
Fat36 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate46 g
Sugar8 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Sautépan or large frying pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Voeg in de laatste minuut 3/4 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote koekenpan. Fruit de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur op één helft van de koekenpan. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom 1 tl wittewijnazijn per persoon met de olijfolie met citroen, peper en zout. Voeg de rucola, veldsla en komkommer toe aan de kom en meng goed.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Verdeel de rode ui dan over de hele pan. Bak in de volgende stap de Duitse biefstuk in een tweede koekenpan.

Vlees bakken
3

Bestrooi beide kanten van de Duitse biefstuk met peper en zout. Voeg de Duitse biefstuk toe aan de andere kant van de koekenpan bij de rode ui. Bak het vlees 2 - 4 minuten per kant. Haal de Duitse biefstuk en rode ui uit de koekenpan. Verhit de zwarte pepersaus in dezelfde pan gedurende 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
4

Serveer de Duitse biefstuk op de borden. Verdeel de zwarte pepersaus en rode ui erover. Leg de krieltjes ernaast. Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten.

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!