Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
20 g
Green lentils
250 g
Sweet potato
⅓ sachet(s)
Dried thyme
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
60 g
Feta
(Contains Milk)
160 g
Portobello mushroom
30 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
125 g
Red cherry tomatoes
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droogkoken.
Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.
Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de zoete aardappel in een kom met per persoon: 1 tl tijm en 1/2 el olijfolie. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.
Snipper ondertussen de rode ui grof. Snijd de paprika klein. Verkruimel de feta (zie Tip) en vul de portobello met een deel van de feta. Leg de rode ui, de paprika en de portobello naast de zoete aardappel op de bakplaat en bestrooi met de overige olijfolie, peper en zout. Gebruik eventueel 2 bakplaten als je kookt voor meer dan 3 personen. Bak de laatste 10 - 15 minuten mee in de oven.
Tip: Geen zin in vieze handen? Verkruimel de feta dan met een vork in een kom.
Halveer de cherrytomaten. Meng ondertussen in een saladekom de slamix met de zwarte balsamicoazijn.
Meng de cherrytomaten, rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.
Verdeel de salade over de borden, serveer de portobella erop en garneer met de overige feta.