Eenpanspasta kip Alfredo
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met broccoli en geraspte kaas

Wist je dat pasta Alfredo is ontwikkeld door een Italiaanse chef genaamd Alfredo om zijn vrouw beter te laten eten?

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

100 g

Chicken breast strips with BBQ spices

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

180 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

180 g

Broccoli

25 g

Grated mature cheese

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

200 milliliters

Low sodium chicken stock

1 teaspoon

White wine vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories906 kcal
Energy (kJ)3791 kJ
Fat44 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate75 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein48 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid 200 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.

Saus maken
2

Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kippenbouillon, slagroom, Italiaanse kruiden en penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 14 - 16 minuten op laag vuur, of totdat de pasta gaar is. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Tip: 1. Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram penne en 50 ml slagroom per persoon. De overige penne kun je de een andere dag gebruiken in een pastasalade en de slagroom kan in een soep. 2. Kookt de pasta snel droog? Voeg dan wat extra water toe tijdens het koken.

Mengen
3

Voeg in de laatste 10 - 12 minuten de broccoli toe en roer door. Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.

Tip: Vind je de saus te waterig? Draai het vuur iets hoger en kook de saus iets langer in zonder deksel.

Serveren
4

Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de geraspte kaas door de pasta. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.