Eenpanspasta kip Alfredo
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met volkoren penne, spinazie en geraspte kaas

Voor het bereiden van deze pasta heb je slechts één pan nodig. Hierdoor smelten alle smaken in dit gerecht samen én het scheelt je afwas!

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

90 g

Wholegrain penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

½ piece

Onion

100 g

Chicken fillets with Mediterranean spices

150 g

Spinach

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

200 milliliters

Low sodium chicken stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3329 kJ
Calories796 kcal
Fat32.9 g
Saturated Fat15.6 g
Carbohydrate70.5 g
Sugar10 g
Dietary Fiber15.4 g
Protein48.8 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de kipfilet in grove stukken.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
Saus maken
2
  • Voeg de bouillon, room, wittewijnazijn en pasta toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook, afgedekt, 7 minuten op laag vuur, of tot de pasta gaar is. Roer af en toe door. 
Mengen
3
  • Voeg de kip toe en kook nog 5 minuten (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en voeg de spinazie in delen toe. Laat de spinazie slinken.

Tip: Vind je de saus te waterig? Draai het vuur iets hoger en kook de saus iets langer in zonder deksel.

Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de geraspte kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.