Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt
Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt

Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt

met geraspte kaas, zure room en basilicumcrème

In dit recept combineer je de Mexicaanse keuken met de Italiaanse keuken door de enchilada's te vullen met Italiaanse groenten en passata.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Wholewheat tortilla

(Contains Wheat)

15 g

Grated mature cheese

100 g

Passata

½ piece

Garlic

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

10 milliliters

Basil crème

25 g

Organic sour cream

200 g

Italian vegetable mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories684 kcal
Energy (kJ)2862 kJ
Fat33.8 g
Saturated Fat9.4 g
Carbohydrate54.1 g
Sugar15.3 g
Dietary Fiber14.7 g
Protein34.7 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven Dish
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden en bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut.
  • Voeg het kipgehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak in 2 - 3 minuten los.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Tortilla's vullen
2
  • Voeg de Italiaanse groentenmix toe en bak nog 3 - 4 minuten mee.
  • Voeg de passata toe en kook nog 3 - 4 minuten rustig door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de tortilla's met de saus, vouw ze dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de kaas over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de zure room.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de enchilada's over de borden.
  • Serveer de basilicum-zure room ernaast.