Enchilada's met kipgehakt
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met paprikatortilla's, zure room en een frisse salade

Wist je dat deze paprika-chilitortilla van NoFairytales voor wel 45% uit groenten bestaat?

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ can

Maïs in blik

½ unit

Rode ui

100 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

100 g

Passata

2 unit

Paprika-chilitortilla van No Fairytales

(Contains Gluten, Soy)

12.5 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

½ unit

Tomaat

25 g

Radicchio & ijsbergsla

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2674 kJ
Calories639 kcal
Fat29 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate54 g
Sugar19 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Beleggen
3

Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Tomaat snijden
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, gemengde sla en overige mais.

Serveren
6

Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.