Enchilada's met kipgehakt
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en een frisse salade

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige tex-mexklassieker op tafel.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

140 g

Corn

½ piece

Red onion

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

½ sachet(s)

Mexican-style spices

200 g

Passata

2 piece

No Fairytales carrot tortilla

15 g

Grated cheddar

1 piece

Tomato

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories674 kcal
Energy (kJ)2819 kJ
Fat30 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate61 g
Sugar20 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein35 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt en een 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.

Tip: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Beleggen
2

Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee. Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Salade maken
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, gemengde sla en overige mais.

Serveren
4

Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.