Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
70 g
Corn
½ piece
Red onion
100 g
Chicken mince with Mexican seasoning
½ sachet(s)
Mexican-style spices
100 g
Passata
2 piece
Wholewheat tortilla
(Contains Wheat)
15 g
Grated cheddar
½ piece
Tomato
25 g
Radicchio & iceberg lettuce
25 g
Organic sour cream
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
White balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.
Tip: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.
Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee. Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomatenblokjes, gemengde sla en overige mais.
Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.