Enchilada's met kipgehakt
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse salade

Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Corn

½ piece

Red onion

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

½ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Passata

2 piece

Wholewheat tortilla

(Contains Wheat)

15 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

½ piece

Tomato

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories689 kcal
Energy (kJ)2884 kJ
Fat32.5 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate57.9 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein35.7 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Beleggen
2
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng vlak voor serveren met de tomatenblokjes, gemengde sla en overige mais.
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.