Enchilada's met kipgehakt
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse salade

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige Tex-Mex klassieker op tafel.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ pack

Mixed beans

½ piece

Onion

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

½ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Passata

15 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories666 kcal
Energy (kJ)2788 kJ
Fat28.2 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate62.3 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein35.6 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de gemengde bonen uitlekken. Snipper de ui fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt en Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata, gemengde bonen en de helft van de tomaatblokjes toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Beleggen
2
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng vlak voor serveren met de gemengde sla en de overige tomatenblokjes door de vinaigrette. 
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.