Enchilada's met kipgehakt en mais
Enchilada's met  kipgehakt en mais

Enchilada's met kipgehakt en mais

met een frisse salade en zure room

.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

140 g

Corn

½ piece

Red onion

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

0.48 teaspoon

Smoked paprika

200 g

Passata

2 piece

Flour tortillas

15 g

Grated cheddar

½ piece

Tomato

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories902 kcal
Energy (kJ)3774 kJ
Fat36 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate99 g
Sugar20 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein40 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium; een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Magnesium zit ook in pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata en per persoon 1/2 tl paprikapoeder toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Tip: Het gerookte paprikapoeder is sterk van smaak. Hou je niet van pittig? Gebruik dan minder of laat het weg.

Enchilada's maken
3

Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Rol de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de enchilada's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Tomaat snijden
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.

Salade maken
5

Maak een vinaigrette van 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, de slamix en de overige mais.

Serveren
6

Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.