Enchilada's met pompoen en cheddar
Enchilada's met pompoen en cheddar

Enchilada's met pompoen en cheddar

met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

45 g

White long grain rice

75 g

Diced pumpkin

½ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Spinach

50 g

Organic sour cream

25 g

Grated cheddar

2 piece

Flour tortillas

10 g

Chopped walnuts

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories915 kcal
Energy (kJ)3829 kJ
Fat39 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate108 g
Sugar10 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Rijst koken
2

Weeg de rijst af en kook de rijst, in 12 - 15 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen, draag je bij aan een beter milieu. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!

Groenten bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de rode ui, knoflook, pompoenblokjes en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe. Bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 2 – 3 minuten stoven. Voeg 2/3 van de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken.

Enchilada's maken
4

Voeg de rijst toe aan de hapjespan met de groenten. Verhit het geheel 2 minuten. Haal de pan van het vuur. Meng er de helft van de zure room en de helft van de cheddar doorheen. Beleg de tortilla's met het pompoen-spinaziemengsel. Rol de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de rest van de cheddar over de enchilada's en bak 8 - 10 minuten in de oven.

Salade maken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen in een saladekom. Voeg vervolgens de rest van de spinazie toe aan de saladekom. Meng de spinazie vlak voor serveren met de citroenolie en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de overige zure room en de spinaziesalade