Enchilada's met pompoen en cheddar
Enchilada's met pompoen en cheddar

Enchilada's met pompoen en cheddar

met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige tex-mexklassieker op tafel.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

40 g

White long grain rice

75 g

Diced pumpkin

½ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Spinach

(May be present Celery)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

25 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Water for the sauce

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3230 kJ
Calories772 kcal
Fat37.3 g
Saturated Fat10.7 g
Carbohydrate82.1 g
Sugar4.8 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein23.1 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en houd apart.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de ui, knoflook, pompoenblokjes en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe. Bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 2 – 3 minuten stoven. 
  • Voeg 2/3 van de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken.
Enchilada's maken
3
  • Voeg de rijst toe aan de hapjespan met groenten. Verhit het geheel 2 minuten.
  • Haal de pan van het vuur. Meng er de helft van de zure room en de helft van de cheddar doorheen.
  • Beleg de tortilla's met het pompoen-spinaziemengsel. Rol de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de rest van de cheddar over de enchilada's en bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder bakvet op hoog vuur. Rooster de walnootstukjes goudbruin. Voeg toe aan een saladekom.
Serveren
4
  • Meng de witte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie in de saladekom.
  • Voeg vlak voor serveren de overige spinazie toe en meng goed.
  • Verdeel de enchilada's over de borden.
  • Serveer met de overige zure room en de spinaziesalade