Enchilada's van paprika-chilitortilla's met kipgehakt
Enchilada's van paprika-chilitortilla's met kipgehakt

Enchilada's van paprika-chilitortilla's met kipgehakt

met frisse salade en zure room

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is passata in sommige boxen vervangen door tomatenblokjes.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Voeg 1/4 pak tomatenblokjes per persoon toe bij stap 2. Bereid het recept verder zoals is aangegeven op de receptkaart.


LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn paprika-chilitortilla's in sommige boxen vervangen door gewone tortilla's.

Dit ingrediënt bevat het allergeen GLUTEN. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ can

Maïs in blik

½ unit

Rode ui

100 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

100 milliliters

Passata

2 unit

Paprika-chilitortilla van No Fairytales

(Contains Gluten, Soy)

12.5 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

½ unit

Tomaat

25 g

IJsbergsla

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2657 kJ
Calories635 kcal
Fat29 g
Saturated Fat8.6 g
Carbohydrate54 g
Sugar19 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.

.
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

.
3

Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

.
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.

.
5

Maak een vinaigrette van 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, ijsbergsla en overige mais.

.
6

Serveer de paprikaburrito's met de salade (zie TIP) en de zure room.