Erwtensoep

met speklapjes

Wie kent deze verwarmende Hollandse klassieker niet? Samen met rookworst van Brandt & Levie is deze soep perfect voor een herfstige dag.

Tags:
Recipe
Allergens:
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

300 g

Green split peas

1 piece

Bay leaf

2 piece

Pork belly

2 piece

Carrot

200 g

Potatoes

20 g

Fresh celery leaves

(Contains Celery)

1 piece

Leek

1 piece

Onion

300 g

Celeriac cubes

(Contains Celery)

1 piece

Smoked pork sausage

Not included in your delivery

1000 milliliters

Low sodium beef stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3999 kJ
Calories956 kcal
Fat22.8 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate126 g
Sugar15.3 g
Dietary Fiber31 g
Protein51.4 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

1
  • Bereid de bouillon in een grote soeppan met deksel.
  • Voeg de spliterwten en het laurierblad toe.
  • Voeg de speklappen toe en laat 20 minuten, afgedekt, zachtjes koken op middellaag vuur. Roer regelmatig door.          
2
  • Snijd de wortel in schijfjes van 1 cm. Was of schil de aardappel en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Bewaar een paar blaadjes bladselderij apart en hak de rest, inclusief steeltjes, grof.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Snijd de ui in halve maantjes.
3
  • Haal na 20 minuten de speklappen uit de pan en snijd in kleine blokjes. 
  • Voeg de wortel, aardappel, gesneden bladselderij, knolselderij, prei, ui, en rookworst toe en kook nog 20 minuten op laag vuur, tot de groenten gaar zijn. 
  • Haal de worst uit de soep en snijd in plakjes.
  • Verwijder het laurierblad uit de soep. Stamp de soep een paar keer door met een aardappelstamper.
4
  • Voeg de stukken speklap en plakken rookworst toe aan de soep. 
  • Verhoog het vuur en roer de soep goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met het apart gehouden bladselderij.