Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
½ piece
Bell pepper
½ piece
Avocado
½ piece
Tomato
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
100 g
Seasoned minced beef
2 piece
Flour tortillas
(Contains Wheat)
30 g
Smoky tomato ketchup
1 tablespoon
Red wine vinegar
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de helft van de limoen uit en snijd de overige helft in parten. Meng de helft van van de rode ui in een kom met het limoensap, 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.
Tip: Je kunt ook een snuf suiker toevoegen om de rode ui en het zuur iets milder te maken.
Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de koriander grof. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas en de helft van de avocado. Gebruik de overige witte kaas en avocado als garnering voor een soep of serveer deze samen in een lunchsalade.
Verkruimel de witte kaas. Meng de tomaat in een kom met de witte kaas en koriander. Breng op smaak met peper en bewaar apart tot gebruik.
Tip:
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het los in 3 - 5 minuten.
Tip: Houd je niet van rauwe paprika? Bak dan alle paprika mee met de ui.
Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Zet de avocado, overige paprika en het rundergehakt allemaal in aparte schaaltjes op tafel. Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel. Verdeel de tortilla's over de borden en laat ieder zijn eigen tortilla vullen. Serveer met de partjes limoen en de gerookte tomatenketchup.