Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa
Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

met gepekelde rode ui en smokey tomatenketchup

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

½ piece

Bell pepper

½ piece

Avocado

½ piece

Tomato

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

100 g

Seasoned minced beef

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

30 g

Smoky tomato ketchup

Not included in your delivery

1 tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories952 kcal
Energy (kJ)3984 kJ
Fat42 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate75 g
Sugar15 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein48 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Rode ui pekelen
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de helft van de limoen uit en snijd de overige helft in parten. Meng de helft van van de rode ui in een kom met het limoensap, 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.

Tip: Je kunt ook een snuf suiker toevoegen om de rode ui en het zuur iets milder te maken.

Snijden
2

Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de koriander grof. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas en de helft van de avocado. Gebruik de overige witte kaas en avocado als garnering voor een soep of serveer deze samen in een lunchsalade.

Salsa maken
3

Verkruimel de witte kaas. Meng de tomaat in een kom met de witte kaas en koriander. Breng op smaak met peper en bewaar apart tot gebruik.

Tip:

Bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het los in 3 - 5 minuten.

Tip: Houd je niet van rauwe paprika? Bak dan alle paprika mee met de ui.

Tortillas bakken
5

Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Serveren
6

Zet de avocado, overige paprika en het rundergehakt allemaal in aparte schaaltjes op tafel. Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel. Verdeel de tortilla's over de borden en laat ieder zijn eigen tortilla vullen. Serveer met de partjes limoen en de gerookte tomatenketchup.