Falafel in pitabroodjes met knoflooksausje
Falafel in pitabroodjes met knoflooksausje

Falafel in pitabroodjes met knoflooksausje

met zoete-aardappelfrietjes, frisse groenten en mangochutney

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Falafel

(May be present Mustard, Soy, Gluten)

150 g

Sweet potato

2 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

½ piece

Tomato

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ piece

Garlic

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Bell pepper

20 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1011 kcal
Energy (kJ)4232 kJ
Fat49.5 g
Saturated Fat5.7 g
Carbohydrate115.7 g
Sugar22.4 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein19.2 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de tomaat in partjes. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften van de komkommer in dunne plakken. Voeg de komkommer en tomaat toe aan een kom en meng met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Knoflooksausje maken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de mayonaise, de knoflook en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Falafel bakken
4

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 - 7 minuten. Voeg de falafel toe, verhoog het vuur en bak 2 – 4 minuten rondom op hoog vuur.

Weetje: De falafel in jouw box is een verbeterd product. Speciaal voor ons bevat deze variant 25% minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou. Wist je dat deze falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!

Pita bakken
5

Bak de pitabroodjes de laatste 3 - 5 minuten mee met de frieten in de oven. Schep de komkommer en tomaat nog eens om zodat de smaken goed intrekken.

Serveren
6

Snijd de falafelballetjes door de helft. Serveer de falafel, frisse groenten, paprika, het knoflooksausje en de mangochutney in verschillende kommen. Verdeel de zoete-aardappelfrieten met de overige mayonaise over de borden. Snijd de pitabroodjes open. Laat iedereen zelf een eigen pitabroodje vullen met de verschillende toppings.