Falafel in volkoren pita
Falafel in volkoren pita

Falafel in volkoren pita

met koriander, limoen en tomatensaus

Je maakt zelf falafelballetjes!

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Vleestomaat

2 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

¼ unit

Limoen

4 unit

Radijs

⅕ unit

IJsbergsla

150 g

Falafeldeeg

(Contains Gluten)

2 unit

Volkoren pitabrood

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

2 unit

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

3 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

1 teaspoon

Mosterd

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3163 kJ
Calories756 kcal
Fat40 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate70 g
Sugar0 g
Dietary Fiber16 g
Protein21 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Food Processor
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Stove

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vleestomaat in kleine blokjes en bewaar een derde deel van de vleestomaat in een saladekom. Hak de koriander grof en pers het sap van de limoen uit.

2

Meng de overige vleestomaat met de koriander, 1 tl limoensap per persoon, de helft van de extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak in de blender of een kom voor de staafmixer en pureer tot een saus.

3

Snijd of schaaf dunne plakjes van de radijs. Snijd de ijsbergsla klein. Maak een dressing van de honing, mosterd,1 tl limoensap per persoon, de overige extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de radijsjes met de ijsbergsla en de dressing met de achtergehouden tomaten in de saladekom.

4

Draai van het deeg ongeveer 6 falafelballetjes per persoon. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel 2 - 3 minuten aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan.

5

Bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of in de broodrooster. Verdeel de falafelballetjes over de borden. Serveer met de salade en tomatensaus en vul het broodje naar wens.