Je maakt zelf falafelballetjes!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Vleestomaat
2 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
¼ unit
Limoen
4 unit
Radijs
⅕ unit
IJsbergsla
150 g
Falafeldeeg
(Contains Gluten)
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains Gluten)
2 unit
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
3 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
1 teaspoon
Mosterd
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vleestomaat in kleine blokjes en bewaar een derde deel van de vleestomaat in een saladekom. Hak de koriander grof en pers het sap van de limoen uit.
Meng de overige vleestomaat met de koriander, 1 tl limoensap per persoon, de helft van de extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak in de blender of een kom voor de staafmixer en pureer tot een saus.
Snijd of schaaf dunne plakjes van de radijs. Snijd de ijsbergsla klein. Maak een dressing van de honing, mosterd,1 tl limoensap per persoon, de overige extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de radijsjes met de ijsbergsla en de dressing met de achtergehouden tomaten in de saladekom.
Draai van het deeg ongeveer 6 falafelballetjes per persoon. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel 2 - 3 minuten aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan.
Bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of in de broodrooster. Verdeel de falafelballetjes over de borden. Serveer met de salade en tomatensaus en vul het broodje naar wens.