De portobello is een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Met zijn kastanjebruine hoed is deze zware jongen een robuuste, vlezige paddenstoel en daardoor goed geschikt als burger. Je belegt de portobello met falafel. Deze balletjes zijn gemaakt van kikkererwten en zitten dus boordevol eiwitten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Peen
2 unit
Portobello
½ head
Botersla
½ unit
Tomaat
½ unit
Rode ui
75 g
Falafeldeeg
(Contains Gluten)
20 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
25 g
Magere yoghurt
(Contains Milk)
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
1.5 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en peen en snijd er dunne frietjes van. Meng de aardappelen en peen met 1/2 el olijfolie per persoon, verdeel over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak de frietjes 30 – 40 minuten in de oven, schep halverwege om.
Besprenkel de portobello's aan beide kanten met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Verwarm een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de portobello's, zonder olie, 4 – 6 minuten per kant. Het kan lijken alsof dit aanbrand, maar na enkele minuten laat de portobello vocht los. Voeg dus geen olie toe. Leg de portobello's na het bakken op een bord met keukenpapier om het vocht op te nemen.
Scheur ondertussen de botersla klein, houd per persoon 1 slablad apart om later de burger mee te beleggen. Snijd de tomaat in dunne parten en de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een saladekom de botersla met de wittewijnazijn, de tomaten en de helft van de rode ui, breng op smaak met peper en zout en eventueel een beetje extra vierge olijfolie.
Maak falafelburgers van 75 gram per persoon van het falafeldeeg. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de andere helft van de rode ui en de falafelburger 4 – 6 minuten per kant.
Meng de mayonaise met de magere yoghurt en het kerriepoeder. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Verdeel de frietjes over de borden. Leg een blad botersla op de portobello, serveer de falafelburger erop en beleg met de gebakken rode ui en een beetje saus. Dek de burger af met de andere portobello. Serveer de salade naast het 'broodje' falafelburger en de rest van de saus bij de friet.