Falafel met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel met geroosterde groenten

Falafel met geroosterde groenten

met yoghurtdressing en ingelegde ui

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Zoete aardappel

125 gram

Bloemkool

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

50 gram

Spinazie

75 gram

Falafel

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

5 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Suiker

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)560 kcal
Energie (kJ)2344 kJ
Vetten28.9 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten55.4 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels9.5 g
Eiwitten15 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Bord
Keukenpapier
Saladekom
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Leg de zoete aardappel en bloemkool op een bakplaat met bakpapier en meng met de Midden-Oosterse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.

Ingelegde ui maken
2

Snijd de ui in fijne halve ringen (zie Tip). Meng in een kom met de wittewijnazijn en per persoon: 1 el water, 1 tl suiker en 1 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de groenten.

Yoghurtdressing maken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster in 2 - 3 minuten goudbruin. Hak de verse kruiden grof. Meng in een kom de citroenmayo, yoghurt en verse kruiden. Breng op smaak met zout.

Falafel bakken
4

Haal de zonnebloempitten uit de pan en verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe aan de pan en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en leg op een bord met keukenpapier.

Weetje: Wist je dat de falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!

Mengen
5

Meng in een grote saladekom de geroosterde groenten, spinazie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Meng alles voorzichtig door elkaar.

Serveren
6

Laat de ui uitlekken in een vergiet. Verdeel de salade en groenten over diepe borden. Verdeel de yoghurtdressing over de salade. Garneer met de falafel, ui en geroosterde zonnebloempitten.