Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Sweet potato
125 g
Cauliflower
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
50 g
Organic low-fat yogurt
50 g
Spinach
75 g
Falafel
5 g
Fresh chives, dill & flat leaf parsley
5 g
Sunflower seeds
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
½ piece
Onion
25 g
Lemon mayonnaise with black pepper
(Contains Egg, Mustard, Soy)
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Sugar
½ tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Leg de zoete aardappel en bloemkool op een bakplaat met bakpapier en meng met de Midden-Oosterse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
Snijd de ui in fijne halve ringen (zie Tip). Meng in een kom met de wittewijnazijn en per persoon: 1 el water, 1 tl suiker en 1 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de groenten.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster in 2 - 3 minuten goudbruin. Hak de verse kruiden grof. Meng in een kom de citroenmayo, yoghurt en verse kruiden. Breng op smaak met zout.
Haal de zonnebloempitten uit de pan en verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe aan de pan en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en leg op een bord met keukenpapier.
Weetje: Wist je dat de falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!
Meng in een grote saladekom de geroosterde groenten, spinazie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Laat de ui uitlekken in een vergiet. Verdeel de salade en groenten over diepe borden. Verdeel de yoghurtdressing over de salade. Garneer met de falafel, ui en geroosterde zonnebloempitten.