Falafel met geroosterde groenten
Falafel met geroosterde groenten

Falafel met geroosterde groenten

met yoghurtdressing en ingelegde ui

Deze falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en gekruid met komijn, knoflook en koriander. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en vitamine B12!

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Egg
Mustard
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Sweet potato

100 g

Broccolini

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

50 g

Spinach

75 g

Falafel

(May be present Mustard, Soy, Gluten)

5 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

½ piece

Onion

25 g

Lemon mayonnaise with black pepper

(Contains Egg, Mustard, Soy)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2719 kJ
Calories650 kcal
Fat40.3 g
Saturated Fat5.3 g
Carbohydrate52.4 g
Sugar12.6 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein14.3 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Salad Bowl
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Leg de zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Meng in een kom de broccolini met de overige Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de broccolini de laatste 15 - 18 minuten mee met de zoete aardappel. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.

Ingelegde ui maken
2

Snijd de ui in fijne halve ringen (zie Tip). Meng in een kom met de wittewijnazijn en per persoon: 1 el water, 1 tl suiker en 1/2 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de falafel.

Yoghurtdressing maken
3

Hak de verse kruiden grof. Meng in een kom de citroenmayo, yoghurt en verse kruiden. Breng op smaak met zout.

Falafel bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe aan de pan en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en leg op een bord met keukenpapier.

Weetje: Wist je dat de falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!

Mengen
5

Meng in een grote saladekom de geroosterde groenten, spinazie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Meng alles voorzichtig door elkaar.

Serveren
6

Laat de ui uitlekken in een vergiet. Verdeel de salade en groenten over diepe borden. Verdeel de yoghurtdressing over de salade. Garneer met de falafel en ui.