Falafel met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel met geroosterde groenten

Falafel met geroosterde groenten

met yoghurtdressing en ingelegde ui

Deze falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en gekruid met komijn, knoflook en koriander. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en vitamine B12!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Zoete aardappel

125 gram

Bloemkool

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Spinazie

75 gram

Falafel

(Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Suiker

1 el

Water

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2737 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten39.9 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten55.5 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels10.3 g
Eiwitten13.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Verdeel de zoete aardappel en bloemkool over een bakplaat met bakpapier en meng met de Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.

Ingelegde ui maken
2

Snijd de ui in fijne halve ringen (zie Tip). Meng in een kom de ui met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 el water, 1 tl suiker en 1/2 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de falafel.

Yoghurtdressing maken
3

Hak de verse kruiden grof. Meng in een kom de citroenmayo, yoghurt en verse kruiden. Breng op smaak met zout.

Falafel bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en leg op een bord met keukenpapier.

Weetje: Wist je dat de falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!

Afmaken
5

Meng in een saladekom voorzichtig de geroosterde groenten en spinazie met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. 

Serveren
6

Laat de ui uitlekken in een vergiet. Verdeel de salade en groenten over diepe borden. Verdeel de yoghurtdressing en de falafel over de salade. Garneer met de ingelegde ui.