Deze falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en gekruid met komijn, knoflook en koriander. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en vitamine B12!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Sweet potato
125 g
Cauliflower
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
50 g
Spinach
75 g
Falafel
(May be present Mustard, Soy, Gluten)
5 g
Fresh chives, dill & flat leaf parsley
½ piece
Onion
25 g
Lemon mayonnaise with black pepper
(Contains Egg, Mustard, Soy)
50 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Water
½ tablespoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Verdeel de zoete aardappel en bloemkool over een bakplaat met bakpapier en meng met de Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
Snijd de ui in fijne halve ringen (zie Tip). Meng in een kom de ui met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 el water, 1 tl suiker en 1/2 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de falafel.
Hak de verse kruiden grof. Meng in een kom de citroenmayo, yoghurt en verse kruiden. Breng op smaak met zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en leg op een bord met keukenpapier.
Weetje: Wist je dat de falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!
Meng in een saladekom voorzichtig de geroosterde groenten en spinazie met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon.
Laat de ui uitlekken in een vergiet. Verdeel de salade en groenten over diepe borden. Verdeel de yoghurtdressing en de falafel over de salade. Garneer met de ingelegde ui.