Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Sweet potato
125 g
Cauliflower
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
75 g
Falafel
(May be present Oats, Mustard, Soy, Wheat, Barley, Gluten)
½ piece
Onion
50 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
½ piece
Courgette
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Water
½ tablespoon
White wine vinegar
1.5 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Leg de zoete aardappel en bloemkool op een bakplaat met bakpapier en meng met de Midden-Oosterse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
Snijd de ui in fijne halve ringen (zie Tip). Meng in een kom met de wittewijnazijn en per persoon: 1 el water, 1 tl suiker en 1/2 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de falafel.
Hak de peterselie grof. Meng in een kom de mayonaise, yoghurt en peterselie. Breng op smaak met zout.
Verhit een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe aan de koekenpan en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut de Italiaanse kruidenmix toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en leg op een bord met keukenpapier.
Weetje: Wist je dat de falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!
Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 - 4 minuten (zie Tip). Meng in een saladekom voorzichtig de geroosterde groenten, courgette en extra vierge olijfolie door elkaar.
Tip: Gebruik eventueel een grillpan.
Laat de ui uitlekken in een vergiet. Verdeel de groenten over diepe borden. Verdeel de yoghurtdressing en falafel erover. Garneer met de ui.