Falafel met geroosterde groenten
Falafel met geroosterde groenten

Falafel met geroosterde groenten

met yoghurtdressing en ingelegde ui

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Sweet potato

125 g

Cauliflower

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

75 g

Falafel

(May be present Oats, Mustard, Soy, Wheat, Barley, Gluten)

½ piece

Onion

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ piece

Courgette

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Water

½ tablespoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2395 kJ
Calories573 kcal
Fat34 g
Saturated Fat5.4 g
Carbohydrate47.8 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber13 g
Protein12.7 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Leg de zoete aardappel en bloemkool op een bakplaat met bakpapier en meng met de Midden-Oosterse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.

Ingelegde ui maken
2

Snijd de ui in fijne halve ringen (zie Tip). Meng in een kom met de wittewijnazijn en per persoon: 1 el water, 1 tl suiker en 1/2 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de falafel.

Yoghurtdressing maken
3

Hak de peterselie grof. Meng in een kom de mayonaise, yoghurt en peterselie. Breng op smaak met zout.

Falafel bakken
4

Verhit een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe aan de koekenpan en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut de Italiaanse kruidenmix toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en leg op een bord met keukenpapier.

Weetje: Wist je dat de falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!

Mengen
5

Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 - 4 minuten (zie Tip). Meng in een saladekom voorzichtig de geroosterde groenten, courgette en extra vierge olijfolie door elkaar.

Tip: Gebruik eventueel een grillpan. 

Serveren
6

Laat de ui uitlekken in een vergiet. Verdeel de groenten over diepe borden. Verdeel de yoghurtdressing en falafel erover. Garneer met de ui.