Falafel met smokey tomatensaus en zoete-aardappelpartjes
Falafel met smokey tomatensaus en zoete-aardappelpartjes

Falafel met smokey tomatensaus en zoete-aardappelpartjes

met frisse salade

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

60 g

Smoky tomato ketchup

75 g

Falafel

(May be present Mustard, Soy, Gluten)

0.1 sachet(s)

Ground cumin

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

[Persian] cucumber

75 g

Sweet potato

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

50 g

Passata

½ piece

Lime

25 g

Radicchio & romaine

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories621 kcal
Energy (kJ)2600 kJ
Fat32.5 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate62.4 g
Sugar23.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein15.5 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verhit in een steelpan op laag vuur de smokey tomatenketchup, de passata en per persoon: 1 mespuntje komijn, 1/2 tl suiker en 25 ml water (zie Tip). Laat 15 - 17 minuten inkoken tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Komijn heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de komijn dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.

Zoete aardappel koken
2

Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Zet de zoete aardappel onder water in een pan met deksel en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Salade maken
3

Snijd de komkommer en de tomaat in halve maantjes. Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een saladekom per persoon: het sap van 1 limoenpartje, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise, peper en zout. Meng vlak voor serveren de sla, tomaat en de komkommer met de dressing.

Falafel bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafel in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Mengen
5

Meng de zoete-aardappelpartjes met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.

Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Dit is goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappel over de borden. Verdeel de tomatensaus naast de zoete aardappel en leg de falafel op de saus. Verdeel de salade over de borden. Verbrokkel de witte kaas over het geheel en serveer met de overige limoenpartjes.