Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
100 g
Wortel
45 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
½ teaspoon
Baharat
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
100 milliliters
Heinz Tomato Frito
15 g
Sultana rozijnen
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
50 g
Spinazie
(May be present Celery)
5 g
Verse bladpeterselie en munt
125 g
Falafel met tomaat
(Contains Gluten)
½ unit
Naanbrood
(Contains Milk, Wheat, Gluten)
25 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
1 teaspoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Kook 150 ml water per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Weeg de couscous nauwkeurig af en meng in een kom met peper en zout naar smaak. Voeg de helft van het gekookte water bij de couscous en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en wortel 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de baharat en komijn toe en bak al roerend 1/2 minuut. Voeg de passata, rozijnen en het overige kokende water toe, verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook, afgedekt, 10 minuten of tot de wortel zacht is.
Meng ondertussen in een saladekom 1/3 van de spinazie met per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse bladpeterselie en munt fijn en roer de helft van de peterselie en munt door de couscous.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de falafel 3 – 5 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en bak het naanbrood 1 – 2 minuten per kant.
Voeg de overige spinazie toe aan de hapjespan, laat al roerende slinken en breng op smaak met peper en zout.
Leg de falafel in de saus en garneer de saus met de overige peterselie en munt (zie TIP). Verdeel de couscous over de borden en schep de saus erover. Serveer het gerecht met de salade, het naanbrood en de yoghurt.