Falafelbowl met couscous en verse munt
Falafelbowl met couscous en verse munt

Falafelbowl met couscous en verse munt

met komkommer, rode puntpaprika en yoghurt-tahinsaus

Duik in april met ons de wereld van de foodbowls in! Met een voedzame mix van verse ingrediënten in één kom zet je een superlekkere, vullende én kleurrijke maaltijd op tafel.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

50 g

Cauliflower Rice

½ piece

Romano pepper

1 piece

Garlic

⅓ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

125 g

Tomato falafel

1 piece

Tomato

¼ piece

[Persian] cucumber

¼ piece

Lemon

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

50 g

Yogurt-tahini sauce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Red wine vinegar

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories776 kcal
Energy (kJ)3249 kJ
Fat34 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate89 g
Sugar13 g
Dietary Fiber3.3 g
Protein23 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Couscous bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Weeg de benodigde hoeveelheid couscous af. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de bloemkoolrijst toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous en bloemkoolrijst los met een vork.

Tip: Deze vegetarische bowl is enorm voedzaam! De falafel zorgt voor de nodige eiwitten en de volkoren couscous geeft een grote hoeveelheid vezels. Vezels dragen bij aan een sterke weerstand en een verzadigd en energiek gevoel.

Bakken
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de knoflook, puntpaprika en Midden-Oosterse kruidenmix 5 - 6 minuten. Schijf de puntpaprika en knoflook naar de zijkant van de pan en voeg de falafel toe. Bak de falafel 3 - 4 minuten.

Tip: Is er geen ruimte meer in de pan naast de puntpaprika? Bak de falafel dan in een tweede koekenpan in 1/4 el olijfolie per persoon.

Dressing maken
3

Snijd de tomaat in kleine blokjes en de komkommer in staafjes. Snijd de citroen in parten.Snijd de blaadjes van de peterselie en munt fijn. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt-tahinsaus. Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 el rodewijnazijn. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng de couscous en bloemkoolrijst in de saladekom met de tomatenblokjes. Verdeel de couscoussalade over kommen. Leg de falafel, paprika en komkommer mooi naast elkaar in de kom. Garneer met de overige verse kruiden, de yoghurt-tahinsaus en de citroenparten.

Tip: Leg de ingrediënten met de klok mee in groepjes bij elkaar voor het mooiste resultaat.