Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus
Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus

met Grana Padano, basilicum en spinazie

Vrij vertaald betekent Grana Padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2.5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

50 g

Spinach

(May be present Celery)

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

3 piece

Chicken meatballs with Italian seasoning

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

25 g

Chopped ​​onion

1 piece

Garlic

½ can

Tinned cherry tomatoes

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

2 teaspoon

Sugar

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3422 kJ
Calories818 kcal
Fat28.8 g
Saturated Fat13.5 g
Carbohydrate92.9 g
Sugar25.2 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein41.8 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole with Lid
Spatula

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta 11 - 13 minuten, giet af en bewaar apart.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd het basilicum in reepjes. 
  • Halveer de gehaktballetjes.
  • Verhit ½ el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
Gehaktballetjes bakken
2
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de hapjespan en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Roer de Siciliaanse kruidenmix, balsamicoazijn, suiker, cherrytomaten en de helft van het basilicum erdoorheen.
  • Breng aan de kook en verlaag het vuur. Laat, afgedekt, 3 minuten sudderen. Plet daarna de cherrytomaten met een spatel om de saus te maken.
  • Kook, afgedekt, nog 3 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Spinazie toevoegen
3
  • Scheur de spinazie en voeg geleidelijk toe aan de hapjespan. Roer goed door.
  • Voeg de room toe en kook nog 1 minuut.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Spinazie zit boordevol voedingsstoffen en is vooral rijk aan ijzer, wat essentieel is voor het transport van zuurstof door het lichaam. Dit helpt ons om energiek te blijven.

 

Serveren
4
  • Verdeel de penne over de borden en leg de gehaktballetjes met saus erbovenop.
  • Garneer met de Grana Padano en het overige basilicum.