De smaakmaker in dit gerecht is een bospaddenstoelenpesto. Deze is gemaakt van gedroogde bospaddenstoelen, gecombineerd met typische ingrediënten voor een Italiaanse pesto, zoals pijnboompitten en verse basilicum. De pesto geeft de kastanjechampignons een nog intensere smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Farfalle
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)
½ unit
Sjalot
125 g
Kastanjechampignons
40 g
Bospaddenstoelenpesto
(Contains Milk, Tree nuts May be present Peanuts, Celery)
20 g
Veldsla
2 g
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
15 g
Geraspte pecorino
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. • Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper de sjalot. • Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten
• Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 – 2 minuten. • Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 – 7 minuten. • Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.
• Scheur de veldsla grof. • Hak de krulpeterselie grof. • Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de veldsla over de borden. • Schep de pasta erop. • Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.