Farfalle met bospaddenstoelenpesto
Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Farfalle met bospaddenstoelenpesto

met champignons, rucola, veldsla en geraspte kaas

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

90 g

Farfalle

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)

½ piece

Onion

125 g

Mushrooms

40 g

Wild mushroom pesto

(Contains Milk, Cashews May be present Tree nuts, Peanuts)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

2.5 g

Fresh curly parsley

10 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories788 kcal
Energy (kJ)3298 kJ
Fat43.7 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate72.7 g
Sugar3.9 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein22 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de farfalle.
  • Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de champignons toe en bak 5 - 7 minuten. 
  • Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.

Weetje: Wist je dat champignons rijk zijn aan vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Mengen
3
  • Scheur de rucola en veldsla grof. 
  • Hak de krulpeterselie grof. 
  • Meng de farfalle met de champignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola en veldsla over de borden. 
  • Schep de pasta erop. 
  • Garneer met de kaas en de krulpeterselie.