In dit recept maak je een heerlijk romige saus van gepureerde aubergine – een verrassende manier om groente in een pastasaus te verwerken. Het kipgehakt hebben we vast voor je op smaak gebracht met Italiaanse kruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Aubergine
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
125 g
Champignons
2.5 g
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
¼ unit
Citroen
90 g
Farfalle
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)
1 teaspoon
Gedroogde tijm
100 g
Italiaans gekruid kipgehakt
75 milliliters
Kookroom
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon met een snuf zout in een pan met deksel voor de aubergine. Kook 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de farfalle. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Kook de aubergine 10 - 12 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af, pureer de aubergine met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in parten.
Kook vervolgens de farfalle, afgedekt, 10 - 12 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook, rode ui en de gedroogde tijm 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt en de champignons toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los. Voeg vervolgens de gepureerde aubergine toe en roerbak nog 3 – 4 minuten.
Voeg de kookroom toe, roer goed door en breng de saus op smaak met voldoende peper en zout. Roer de farfalle door de saus en groenten in de pan.
Verdeel de farfalle met saus over de borden. Garneer met de krulpeterselie en serveer met een partje citroen.