Farfalle met spinazie-preisaus
Farfalle met spinazie-preisaus

Farfalle met spinazie-preisaus

Met groene pesto en rode peper

Prei in de pasta, je verwacht het misschien niet, maar dit verre broertje van de ui past door zijn zachtere smaak juist erg goed in dit gerecht. Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Parmezaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit. De pittigheid zit vooral in de zaadjes, die verwijder je zodat het niet overheerst.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Prei

¼ unit

Rode peper

90 g

Farfalle

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains Milk)

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3188 kJ
Calories762 kcal
Fat37 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate76 g
Sugar9.2 g
Dietary Fiber9 g
Protein26 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole

Cooking Steps

snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

koken
2

Kook de farfalle, afgedekt,11 – 13 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

rasp
3

Rasp ondertussen de parmigiano reggiano naar wens fijn of grof.

bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook, rode peper 2 – 3 minuten, voeg de prei toe en bak nog 5 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

bakkne
5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de farfalle en de helft van de parmigiano toe en roer door.

serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.