Farfalle met pesto en Parmigiano Reggiano
Farfalle met pesto en Parmigiano Reggiano

Farfalle met pesto en Parmigiano Reggiano

met basilicum, spinazie en rode peper

Eet jij het liefst altijd en overal pasta? Ontdek Julia's keuze en maak thuis dit lekkere HelloFresh-recept. Dagje weg? Breng een bezoekje aan Julia's op het station en probeer hun eigen versie van de farfalle met pesto en Parmigiano Reggiano. Buon appetito!

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Cashews
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Leek

¼ piece

Red chili pepper

90 g

Farfalle

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

40 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3120 kJ
Calories746 kcal
Fat37 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate74.1 g
Sugar8.9 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein24.3 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Snijden
1
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan voor de pasta.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: Pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Kook de pasta voor 11 - 13 minuten. Giet daarna af en bewaar apart.
Groenten bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook en rode peper 2 – 3 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano en snijd het basilicum in reepjes.

Weetje: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Op smaak brengen
3
  • Roer de spinazie door de pan met prei en laat slinken.
  • Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de pan samen met de pasta, de helft van de basilicum en de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano.
  • Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano en het overige basilicum.