Favoriet van de Trollenkoning: hartige gehakttaart met uienchutney
Favoriet van de Trollenkoning: hartige gehakttaart met uienchutney

Favoriet van de Trollenkoning: hartige gehakttaart met uienchutney

met sperziebonen

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

100 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

⅓ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

150 g

Green beans

20 g

Onion chutney

⅓ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

½ teaspoon

Ground turmeric

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

50 milliliters

Low sodium beef stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3233 kJ
Calories773 kcal
Fat49.8 g
Saturated Fat24.6 g
Carbohydrate46.7 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein27.5 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Pan with Lid

Cooking Steps

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd vervolgens in dunne schijfjes. Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortel 4 - 5 minuten.
  • Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. 

Pie maken
2
  • Voeg de uienchutney, de kurkuma, het kerriepoeder en de bouillon toe. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de vulling toe aan een ovenschaal.
  • Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. 
  • Bak de gehakttaart 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.
Sperziebonen koken
3
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen en een snufje zout toe.
  • Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de gehakttaart over de borden.
  • Serveer met de sperziebonen.