Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je tijd over? Laat de yoghurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
0.99 teaspoon
Ground paprika
1 piece
Tomato
10 g
Leccino olives
5 g
Fresh mint & oregano
¼ piece
Lemon
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
1 piece
Cod fillet
5 g
Panko breadcrumbs
1 piece
Banana pepper
½ piece
Romano pepper
25 g
Feta
(Contains Milk)
10 g
Pistachio nuts
1 piece
Turkish bread
¼ piece
[Persian] cucumber
50 g
Organic full-fat yogurt
40 g
Roasted pepper pesto
3 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in parten. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de parten, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaat in parten. Halveer de olijven. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn. Snijd de citroen in schijfjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, olijven en de helft van de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Meng de oregano erdoorheen. Leg de kabeljauwfilet in een ovenschaal en verdeel het tomatenmengsel over de kabeljauw. Verdeel de panko en citroenschijfjes erover en bak 15 - 18 minuten in de oven.
Snijd de Turkse groene peper en rode puntpaprika in reepjes en leg ze in een andere ovenschaal. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en verkruimel de feta erover. Zet de ovenschaal naast de kabeljauwfilet in de oven en bak 10 – 15 minuten, of tot de groenten donker beginnen te kleuren. Hak de pistachenoten grof. Bak het Turkse broodje in de oven naast de kabeljauwfilet en groenten 3 - 6 minuten mee.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng in een kleine kom de komkommer, de overige knoflook en de munt met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Rasp je niet alle komkommer? Snijd de overige komkommer in reepjes, deze kun je lekker dippen in de paprikapesto.
Serveer de gebakken aardappelpartjes in een schaal. Zet de ovenschaal met de kabeljauwfilet en met de groenten op tafel. Garneer de groenten met de pistachenoten. Snijd het Turkse broodje in sneetjes. Serveer de tzatziki en de paprikapesto in schaaltjes, samen met het brood.