Creamy Fish Pie with Fennel
Creamy Fish Pie with Fennel

Creamy Fish Pie with Fennel

with oven roasted panko tomato & courgette salad

Voor een extra feestelijke pastei bestrijk je de bovenkant van het deeg eerst nog met een laagje geklutst ei of melk voor deze de oven in gaat.

Allergens:
Milk
Fish
Crustaceans
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ piece

Fennel

1 piece

Beef tomato

½ piece

Tomato

½ piece

Courgette

5 g

Dill, mint & flat leaf parsley

50 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

130 g

Fish medley: salmon, cod & pollock

(Contains Fish)

40 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

⅓ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

2 teaspoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Olive oil

150 milliliters

Low sodium fish stock

Nutrition Values

Energy (kJ)4757 kJ
Calories1137 kcal
Fat73.4 g
Saturated Fat31.3 g
Carbohydrate72 g
Sugar20.3 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein42.5 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes.
  • Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de gewone tomaat in blokjes.
Vulling bereiden
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten.
  • Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, voeg de bouillon toe en verhoog het vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.
Courgettesalade maken
3
  • Snijd de courgette in dunne plakken.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Haal uit de pan en laat afkoelen in een saladekom.
  • Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar ze apart van elkaar.
  • Maak in een kleine kom een dressing van de dille, de munt en per persoon: 1/2 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en een snuf zout (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe om de dressing iets milder te maken.

Ovenschotel maken
4
  • Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor.
  • Leg de zalm, koolvis, kabeljauw en garnalen in een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Giet de saus eroverheen.
  • Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen. Snijd de bovenkant kruiselings in.
  • Bak 20 – 25 minuten in de oven.
Bakken
5
  • Meng de panko met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Leg de vleestomaten in een ovenschaal, besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per helft en dek af met de panko.
  • Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven.
Serveren
6
  • Meng vlak voor serveren, wanneer de courgette is afgekoeld, de dressing met de courgette in de saladekom.
  • Serveer de vispastei met de courgettesalade en de tomaten met panko.