Fettuccine met cherrytomaten uit de oven
Fettuccine met cherrytomaten uit de oven

Fettuccine met cherrytomaten uit de oven

Dit is een snelle Italiaanse pasta met tomaten die je bakt in de oven. De tomaten combineren goed met de grana padano en knapperige pompoenpitten. Wist je dat fettuccine in het Italiaans ‘kleine linten’ betekent?

Allergens:
Gluten
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Turkse rode peper

125 g

Rode cherrytomaten

90 g

Fettuccine

(Contains Gluten)

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

40 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2891 kJ
Calories691 kcal
Fat30 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate75 g
Sugar6.6 g
Dietary Fiber7 g
Protein28 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse rode peper en snijd de peper in ringen. Verdeel de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven of totdat ze gaar zijn.

3

Kook ondertussen de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een klein gedeelte van het kookvocht.

4

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Zet de wok of hapjespan met de overige olijfolie terug op middellaag vuur en bak de knoflook, rode peper en oregano 4 - 5 minuten. Voeg de fettuccine, de helft van de grana padano en 2 el kookvocht van de fettuccine per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en verhit al roerend nog 1 – 2 minuten.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de cherrytomaten over de fettuccine, garneer met de pompoenpitten en overige grana padano en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.